2011

Hoofd act


Kunstbedrijf Arnhem daagt uit
Dit jaar heeft het Kunstbedrijf Arnhem, muziektheater De Plaats uitgedaagd een muziektheater voorstelling te maken voor op en in het rad.

De voorstelling "Walter en Kitty en co"
Wie wil er niet een keer een rondje meedraaien in het rad? Avontuur! Maar een heel leven lang? Dat is andere koek. In de voorstelling "Walter en Kitty en co" draaien zeven personen hun leven lang rondjes in het reuzenrad. Vluchten kan niet meer. Op het ritme van de rondjes maken we kennis met het wel en wee van deze wereld in het klein. De liefdesverklaringen over de schutting, de burenruzies, de verbroederende en verzusterende liedjes, het gemaskerd bal, de "bemoei je met je eigen zaken en kijk eerst eens naar je eigenste!" Ja, ieder bakje heeft zijn ongemakje! En, tenslotte, gaat het over het verlangen om er ooit, één keer, uit te stappen! Uit de mallemolen van het leven. Al was het maar voor even, één keer. Maar hoe? En als er één schaap uit zijn bakje stapt, volgen er meer.

Een levensecht rad van avontuur!”

Zie agenda voor de speeldata van "Walter en Kitty en co"

 

Workshops

Tijdens de festivals bied het Kunstbedrijf workshops aan, vanuit drie verschillende disciplines. Deze vinden plaats in de workshop tentjes naast Mitty het reuzenrad.

1. Dans - Tropische dans >>

2. Muziek - Lucht kanon zingen >>
3. Beeldend - Braziliaanse maskers maken >>

Deze workshops zijn naar gelang voor kinderen, jongeren of volwassenen. Tijdens het festival kun je instappen waneer je wilt. Bij voldoende animo zal er een presentatie plaats vinden op het podium of in het reuzenrad.
 

Artiesten-muzikanten

Bij ieder festival zullen artiesten uit de wijk de gelegenheid krijgen zich te
presenteren in het rad.
Wie weet is uw buurman een begenadigd dichter of is uw overbuurmeisje een ontzettend goede zangeres? Ben je zelf een kunstenaar, zanger, dichter of anders creatief en woon je in Arnhem? Maak je zichtbaar in dit reuzenrad en geef je op via je Olga Lozeman.

Voor het uitgebreide programma van het Hoogte 80 festival >>>

 

Mitty, Rad der Verbeelding

Facebook  Twitter

Vivare

Volkshuisvesting

Portaal

Prins Bernhard Cultuurfonds

VSB fonds

Rabobank
Made in Arnhem